Prostata klager: prostata - sår flekk av mannen

Prostata (også kjent som prostata) er den delen av det mannlige kjønnsorgan, som ofte bare i betraktning når det er bokstavelig talt ikke lenger fungerer.

Problemer med prostata ofte blitt merkbart først gjennom ubehag ved vannlating. Noen menn føler også abdominal smerte, som kan være indikasjoner på en sykdom - mer presist, det kan tyde på en forstørret prostata.

Prostata problemer - påvirke nesten alle mann minst en gang

Alle som har problemer med prostata er i godt selskap. Prostata problemer er blant de mest vanlige mannlige plager i det seksuelle feltet. Verdens helseorganisasjon anslår at nesten alle mann i vestlige industrialiserte land får medisinsk behandling for prostata problemer minst én gang i sitt liv, og én av tre vil ha operasjon på prostata kjertel i løpet av sin levetid.

Hva er lykke?

Normal prostata er en kastanje-størrelse organ som (hvis frisk) veier 20 til 25 gram. Det består av millioner av glandular, muskel-og fettceller, og ligger i enden av blæren mellom endetarmen og blæren. Prostata omgir den mannlige urinrøret. Derfor, prostata utvidelse i menn er ofte årsaken til vannlating problemer og hyppig trang til å urinere.

Der er prostata ligger?

Prostata er en av de mannlige kjønnsorganer. Det er som regel på størrelse med en kastanje treet og veier rundt 20-30 gram. Prostata ligger under blæren og omgir begynnelsen av urinrøret. Nederst er det grenser på bekkenbunnen, som danner den ytre lukkemuskel av urinrøret. Bak prostata er det endetarmen og i front av det nedre kant av skambenet som det er skikkelig festet.

Hva gjør menn trenger prostata for?

Prostata er ikke bare ansvarlig for urinering, men produserer også den viktigste delen av seminal væske, av en total av 30 til 40 prosent av den mannlige ejakulere. Den typiske lukten av seminal væske er forårsaket av prostata juice. Prostata sekret som nøytraliserer det sure miljøet i skjeden, noe som gjør vellykket befruktning mulig.

Prostata utvidelse

Den godartet forstørrelse av prostata kan skilles fra ondartet degenerasjon, prostata kreft, relativt ofte, og strengt. Det finnes ulike medisiner som godartet prostataforstørrelse er ofte veldig lett å behandle. Generelt, menn fra alder av 45 bør gå for en forebyggende medisinsk sjekk-opp på en jevnlig basis. Ved hjelp av en taktil undersøkelse og bestemme PSA-verdi, legen kan raskt og pålitelig diagnostisere hvor sunn prostata er. Mer om forebygging og diagnose.

Er prostata viktig for seksualitet?

Ja. Vitenskapelige studier har vist at godartet prostataforstørrelse også har en negativ innvirkning på mannlige ereksjon. I tillegg, prostata problemer er ofte forbundet med LUTS (Nedre Urinveier Symptomer; på tysk: "Symptomer på lavere urin-skrift"). Men endringer i vannlating, for eksempel en ustabil blære, kan også ha en negativ innvirkning på seksualitet.

Medisiner som er tatt med godartet prostataforstørrelse (Alpha1 reseptorblokkere) kan utløse en såkalt retrograd ejakulasjon. Dette betyr at ejakulere kommer ikke fra forsiden av penis som er vanlig, men går inn i blæren. I dette tilfellet, man snakker om en "tørr orgasme". Dette er ofte funnet å være veldig ubehagelig av menn bekymret. Derfor, når behandling av benign prostata forstørrelser, det er viktig å ta hensyn til hvilke legemidler som er brukt.

Blant andre ting, så som kalles 5-alfa reduktase hemmere brukes i behandling av benign prostata forstørrelser. På lang sikt, disse bør føre til at en forstørret prostata minker i volum. Men vær forsiktig her! Disse 5-alfa-reseptorblokkere forstyrre hormon balanse og kan ha en negativ effekt på libido. På lang sikt, 5-alfa reduktase hemmere kan også føre til endringer i vevet, noe som i sin tur fører til erektil dysfunksjon.

Enda mer enn de godartede forandringer i prostata, ondartet endringer kan ha en svært alvorlig effekt på mannlig seksualitet. Starter fra det sa "tørr orgasmer" til erektil dysfunksjon, alt er mulig. Disse kan forekomme, særlig hvis den terapeutiske tiltak ble, for eksempel, kirurgiske inngrep eller stråling. Det er derfor viktig å bevare seksuell funksjon tidlig nok.

Noen ganger, imidlertid, anti-hormonell behandling er også brukt til eksisterende prostatakreft. Dette kan også føre til alvorlige endringer ikke bare i seksualitet, men også i den generelle velvære for menn. Fordi anti-hormonell behandling i strid med det mannlige hormonet testosteron.

Hvordan kan jeg holde min prostata sunt?

Regelmessig fysisk aktivitet - både spesifikk og ikke-spesifikk - spiller en svært viktig rolle i å holde prostata sunt. For eksempel, bekkenbunnen kan bli trent som en bestemt aktivitet. Generelle fysiske aktiviteter er moderat trening eller styrketrening.

Vanlige utløsning kan også ha en positiv virkning på helsen til prostata. På denne måten, hele skjede er "tømt" på en jevnlig basis. For eksempel, negative stoffer eller bakterier er også bedre vasket ut av kroppen. Noen studier selv mistenker at regelmessig utløsning kan utsette eller forebygge prostatakreft.

De viktigste tipsene for god ernæring for å beskytte prostata

Et sunt kosthold kan ha en svært positiv effekt på prostata helse. Så prostata bør alltid være godt dekket med blod. Spesielle proteiner er derfor spesielt viktig for skipene. Det er anbefalt å ta L-arginin. Dette fungerer best i form av hasselnøtter, mandler eller peanøtter - tips: spise 200 gram i hele dag.

Obs: Hvis du velger peanøtter som snacks i mellom, du må velge usaltet peanøtter. Fordi salt tilførsel til kroppen bør ikke økes unødvendig.

En litt modifisert variant er å spise 100 gram hasselnøtter, mandler eller peanøtter en dag, og deretter spiser 200 gram tunfisk eller laks - for lunsj, for eksempel. Det er viktig når du tar L-arginin at det er fordelt over hele dagen. Bakgrunn: L-arginin er absorbert og deretter raskt metabolisert. Ved å distribuere tilførsel, en relativt konstant høyt nivå kan opprettholdes gjennom hele dagen.

En annen måte å gjøre noe godt for prostata er å legge til citrulline til kroppen. For eksempel, vannmeloner inneholde en stor del av citrulline, spesielt i barken. Så hvis du spiser en vannmelon (en fjerdedel av en frukt om dagen er lurt), bør du også spise litt hvitt kjøtt direkte på skallet. Hvis vannmeloner er også saftig og derfor er for upraktisk, kan du få din daglige citrulline øke med hjelp av 300 gram stekt vannmelon frø. Lik L-arginin, en fordeling over hele dagen er også viktig her. Det bør bemerkes at kjerner må bli bitt åpne: bare det hvite på innsiden er fortært!

Alternativer til vannmelon er agurk og squash, som også inneholder mye av citrulline. Likeledes frø av vannmelon og hage squash.

Inntak av matvarer som inneholder flavonoider kan også ha en positiv effekt på prostatakreft. Disse matvarer inneholder følgende frukt: epler, pærer, blåbær, jordbær, druer, appelsiner, sitroner, grapefrukt, plommer, aprikos, kirsebær eller rødbeter. Det anbefalte beløp er flere hendene fulle hele dagen.

Sekundære plante stoffer, slik som indole-3-carbinol, også bidra til å holde den sunn prostata. Brokkoli, blomkål eller hvit kål kan bli lagt til. Den samme sunne effekten kan også oppnås med alle andre cruciferous grønnsaker, spinat, grønnkål eller grønne bladrike grønnsaker. Det anbefalte beløp er to hendene fulle, ideelt for lunsj.

Hvis du ønsker å gjøre noe godt for prostata, trenger du ikke å endre hele kostholdet. Det kan være et første skritt til å bruke en høyere kvalitet olje når matlaging. Thistle olje, solsikkeolje, hamp olje-og soyaolje inneholder umettede eller essensielle fettsyrer som ikke kan syntetiseres av kroppen.

I utgangspunktet, med et sunt kosthold, bør det bemerkes at sukker forbruk er redusert i både mat og drikke. Men selv de som regelmessig tilbringe tid utendørs allerede gjør et verdifullt bidrag til prostata. Fordi sollys kan den menneskelige kroppen til å produsere vitamin D. Daglige behov ikke kan dekkes helt, men 80 til 90 prosent kan. De resterende vitamin D kan i sin tur være oppnådd ved hjelp av et bevisst kosthold. Fet fisk som laks, sild eller makrell, så vel som lever, egg eggeplomme og litt spiselig sopp er anbefalt i denne sammenheng.

Høykvalitets Medisiner

24/7 kundeservice