Overgangsalderen hos menn: symptomer og hjelpe i løpet av ufrivillig barnløshet

I kvinner vi vet det, og har kanskje allerede opplevd det: mellom 40 og 50, kvinnelig hormon balanse gjennomgår en grunnleggende endring. Disse endringene føre til en rekke klager i kvinner (hetetokter, humørsvingninger, søvnforstyrrelser, etc.), som har vært behandlet i flere tiår med hormonbehandling.

Langt mindre kjent er at menn kan også gå gjennom overgangsalder. Imidlertid, ikke alle menn er berørt av dette problemet. Den nyeste studier har vist at om lag en av ti menn viser den tilsvarende symptomer på tretthet, tretthet, slapphet og tap av muskelmasse.

Imidlertid, i motsetning til kvinner, menn overgangsalder ikke oppstår plutselig, i løpet av få år. Snarere er det en gradvis prosess som kan oppstå mellom 40 og 50. Gjennom årene, produksjon av testosteron reduseres eller testosteron nivåer redusere på grunn av redusert blodstrøm i testiklene området (testiklene produserer over 95 prosent av testosteron hos menn). Økningen i bad abdominal fett (visceral abdominal fett vev), tap av muskel, fysisk inaktivitet og miljømessige giftstoffer som nikotin også bidra til denne hormonelle endringen.

Symptomer på mannlig overgangsalder

Under klimakterium symptomer som tap av konsentrasjon og evne til å takle stress på jobben er vanlig. I dette tilfellet menn ofte har en lav, spesielt på ettermiddagen. Andre symptomer er lassitude og tretthet, samt slapphet, redusere seksualitet og seksuelle problemer. Fysiske aktiviteter som sport er da vanligvis unngås, selv om de ville være viktig i denne perioden, spesielt for å gjenopplive hormon balansen i kroppen.

Det er viktig å være oppmerksom på at disse symptomene kan også ha andre årsaker som for eksempel sykdommer i lever, nyre eller hjerte-og karsystemet. Ondartede svulster kan også forårsake slike endringer. I interesse av din helse, bør du derfor har selv undersøkt når disse symptomene oppstår. Venter og håper på en bedring er en dårlig råd på dette emnet.

Våre testosteron-test vil hjelpe deg til å finne ut om symptomene dine tyder på at du kanskje lider av en tilsvarende hormon mangel. Hvis dette er tilfelle, ta kontakt med din lege og diskutere disse problemene, slik at han eller hun kan utelukke andre sykdommer og avgjøre videre behandling eller behandling med deg.

Forresten: En forholdsvis hyppig bivirkning av medisiner er en endring i testosteron produksjonen. I dette tilfellet, bør du kontrollere pakningsvedleggene av medisiner du tar.

Ufrivillig barnløshet - motstykke til overgangsalderen

Begrepet ufrivillig barnløshet for den mannlige formen for denne endringen er avledet fra det greske ord "andro" (mann) og "pausis" (slutt). Det er en analogi til begrepet overgangsalderen hos kvinner.

Imidlertid, i menn (som beskrevet ovenfor) dette betyr ikke fullstendig opphør av hormonproduksjon på en bestemt definert punkt i tid, men en gradvis, individuelt forskjellige prosessen med gradvis reduksjon i hormon produksjon. Følgelig begrepet ufrivillig barnløshet er ikke egnet til å beskrive hormonelle endringer hos menn.

Dette har ført til utvikling av et stort antall synonymer som aldrende mannlig syndrom, DAHDAH (delvis androgenunderskudd hos den aldrende hannen), sen begynnende hypogonadisme, mannlig klimakterie, testosteronmangel syndrom eller aldersrelatert testosteronmangel.

Høykvalitets Medisiner

24/7 kundeservice