Impotent på grunn av spinal skade

En årsak til erektil dysfunksjon eller impotens kan være en sykdom i ryggraden. Intervertebral plater, som fungerer som en buffer mellom ryggvirvel ledd, er brukt opp over mange år, i nesten hver eneste person. Men også vertebrale ledd viser klare tegn på slitasje i alderdommen. Dette naturligvis fører til problemer med ryggraden, begrenset utvalg av bevegelse og i de mest ekstreme tilfeller kan det føre til lammelse, tisse eller impotens.

Hvordan kan vår ryggraden arbeid?

Ryggsøylen er en fleksibel, bør benstrukturen. Strukturen består av syv cervical vertebrae, tolv thorax ryggvirvler og fem lumbale ryggvirvler. I sentrum av byggingen er i spinalkanalen, i det kjøres ryggmargen og nervene stier som kobler hjernen vår med hele kroppen. Mellom ryggvirvlene, det er den såkalte intervertebral plater. Intervertebral plater består av en gummi-lignende masse som fungerer som en støtdemper mellom den enkelte ryggvirvler.

I nesten alle mennesker, de slites ut intervertebral plater over år, gjennom mange års bruk de slites ut, de kan endre sin form, slik at de ikke lenger kan utføre sin opprinnelige funksjon. Intervertebral plater kan også skift, i dette tilfellet snakker vi om en herniated plate. En annen vanlig sykdom hos eldre mennesker er spondylose, noe som fører til ossifications som kan sees på som kanter eller punkter på ryggvirvlene under en MR-undersøkelse.

Symptomer på ryggsøylen skade

Den spondylose er beskrevet ovenfor, dvs. forbening av ryggvirvlene, medfører en begrensning av bevegelse i de berørte pasientene. Pasienten er i økende grad i stand til å bøye seg ned og på grunn av kantene på ryggvirvlene, disse kanter kan irritere eller knipe ryggmargen og nerve ledninger. Dette fører ofte til svært sterke smerter som stråler inn i den berørte regionen. Symptomer på hjertesvikt slik som muskel svakhet eller nummenhet i hånden eller andre ekstremiteter også oppstå, som gjør det mulig impotens og inkontinens.

Årsakene til ryggsøylen skade

Den vanligste årsaken til ryggsøylen skade er en degenerering av ryggraden på grunn av alder, det er rett og slett at intervertebral plater og ryggvirvel ledd slites ut i løpet av et langt liv. Her vil vi gå mer i detalj om de ovenfor nevnte spondylose. Når intervertebral plater mellom vertebrale organer slites ned over år og bli tynnere som et resultat, vertebrale organer gni mot hverandre. Kroppen forsøker å reparere denne tilstanden naturlig som et kompenserende tiltak, er det former liten ossifications på ryggvirvel organer (den spondyloses), disse ossifications hjelpe kroppen vår til å kompensere for den ustabiliteten skyldes manglende intervertebral plater.

Ulempen med disse ossifications, noe som gir oss stabilitet, er at vår mobilitet i ryggraden, mer ossifications er dannet, jo lenger den synker. På en svært avansert stadium, dette fører til gjentatte betennelser i området av vertebrale ledd og fører til en permanent revmatisk sykdom. Spondylopathies kan også være forårsaket av skader i ryggraden, for eksempel i en trafikk ulykke eller medfødt skade i ryggraden.

Behandling og behandling av ryggsøylen skade

Som en regel, en diagnose av ryggsøylen skade er bekreftet av en MRI (magnetic resonance imaging) bilde. Dette imaging prosedyre viser bein og plate struktur samt løpet av nerve-baner i spinalkanalen i stor detalj. Der kan du se om en endret benstrukturen, en av nerve-traktater eller den viktigste strand i spinalkanalen er muligens fanget.

Det er to ulike alternativer for terapi, ikke-operative de der smerte eller nummenhet er behandlet med medisiner, tilbake på skolen, sammen med fysioterapi og muskel bygningen. Et kirurgisk inngrep er bare så vurdert og er da vanligvis ikke lenger kan unngås hvis lammelser, smerter som ikke lenger kan behandles med medisiner, inkontinens eller en erektil dysfunksjon som kan føre til ytterligere psykiske lidelser.

Den oppfatning av leger mot bare med en eksisterende erektil dysfunksjon eller impotens, svært langt fra hverandre. Mange leger er i favør av PDE5-hemmere, slik at pasientene kan leve deres sex-liv uten behov for potensielt farlig kirurgi. En relativt godt kjent PDE5-hemmer er stoffet Levitra, som fungerer på de fleste pasienter som har mistet sine erektil funksjon på grunn av spinal skade. Ved å snakke med legen, kan berørte pasienter bli gitt Levitra medikamentell resept.

Hvis kirurgi er uunngåelig, dette er gjort ved bruk av minimalt invasive metoder. Minimalt invasive betyr at kirurgen bruker veldig små snitt til å nå det berørte området og fungerer det med endoskop. Den endoskop er bare noen millimeter tykk verktøy som operasjonen er utført. Denne prosedyren er en meget skånsom intervensjon, som ingen store muskler områder har for å bli skadet, som i betydelig grad reduserer den helbredende prosessen og sykehusopphold.

Som med enhver kirurgisk prosedyre, dette innebærer også en viss restrisiko. Komplikasjoner som kan oppstå er, for eksempel, thromboses eller infeksjoner. Mer alvorlige komplikasjoner ville selvfølgelig være permanent lammelse hvis nerve traktater skulle bli ødelagt under operasjonen. Avhengig av størrelsen av driften og tilstanden til pasienten, kan han eller hun forlater klinikken etter bare et par dager. Imidlertid bør man være oppmerksom på at det tar minst tre måneder før pasienten er helt frisk.

Høykvalitets Medisiner

24/7 kundeservice